Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Ποιά Lamborghini φέρει την πρόστυχη ονομασία «μου...ρα;!»


H ονομασία σε ένα αυτοκίνητο αποτελεί μέρος της επιτυχίας του. Για την αυτοκινητοβιομηχανία θεωρείται πάρα πολύ δύσκολο να δημιουργήσεις και να σκεφτείς ένα όνομα που θα είναι εύκολο στην προφορά, εύηχο και θα μένει στο κοινό.
Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που η ονομασία είναι σεξιστική; Οι περισσότεροι θα σκεφτούν πως υπάρχει πρόβλημα, όχι όμως στην περίπτωση της Lamborghini Countach (Κούντατς το προφέρουν στην Μπολώνια). Το όνομά της αν και σημαίνει... «μουν..ρα» στα «Μπολωνέζικα», κατάφερε να σταθεί σαν όνομα και να είναι ένα από τα πιο γνωστά στην κατηγορία των super cars.


Να πετύχεις ένα τέτοιο στο δρόμο και να πάθεις.. σοκ

Παραγωγή μόλις 2.042 μονάδων

Πρόκειται για ένα super car που ξεκίνησε να παράγεται το 1974 και σταμάτησε το 1990. Συνολικά 2042 μονάδες του ιταλικού μοντέλου που σχεδίασε ένας άπειρος για την εποχή σχεδιαστής του οίκου Bertone, ο Marcello Gandini, κατασκευάστηκαν και φτάνουν να πωλούνται σήμερα ως μεταχειρισμένα κοντά στα 200.000 ευρώ. Εφοδιασμένη με πολύ δυνατούς κινητήρες η Countach αποτελεί ακόμα και σήμερα τον πόθο πολλών συλλεκτών αλλά και ανθρώπων που θέλουν να έχουν στην κατοχή του ένα ξεχωριστό έργο τέχνης...



Σε μαύρο χρώμα...


Κλασικά οι πόρτες ανοίγουν προς τα πάνω...


Το εσωτερικό της Countach...



Οι Μπολωνέζοι δεν έχουν και άδικο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου