Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

10 αξέχαστα μαγιό της μεγάλης οθόνης


 Brigitte Bardot, Pamela Anderson, Gwyneth Paltrow. top10 των εμφανίσεων με μαγιό στη μεγάλη οθόνη που δίδαξαν στυλ.


Το καλοκαίρι είναι εδώ, και μπορεί πολλοί από εμάς να μην έχουμε βρεθεί ακόμη σε κάποια παραλία, ή να περάσει αρκετός καιρός πριν μπορέσουμε να κάνουμε τα μπάνια μας, αλλά εγώ είπα να δώσω μια μικρή γεύση από ήλιο και θάλασσα, ανατρέχοντας στο αγαπημένο καλοκαιρινό thing αντρών και γυναικών: τα μαγιό. Μέσα σε αυτή τη λίστα, λοιπόν, βρίσκονται μερικές από τις πιο όμορφες υπάρξεις της μικρής και μεγάλης οθόνης, για να μας διδάξουν με το στυλ τους, αλλά και για την τέρψη των ματιών μας.

Esther Williams, “Publicity Still”, 1950

Η εν λόγω κυρία, που έχει γίνει γνωστή και με το ψευδώνυμο "’H γοργόνα", πρωταγωνίστησε σε μια σειρά ταινιών συγχρονισμένης κολύμβησης, γνωστές και ως "aquamusicals" κατά τη δεκαετία του 40 και του 50. Αυτό όμως που άφησε εποχή σε αυτές τις ταινίες (λες και δεν έφτανε το γεγονός ότι ήταν aquamusicals) ήταν τα εμβληματικά μαγιό της EstherWilliams, τα οποία ήταν όχι μόνο κομψά, αλλά από ότι φαίνεται και διαχρονικά καθώς, παρά το γεγονός ότι η ίδια απεβίωσε το 2013, η σειρά της με μαγιό, εμπνευσμένα φυσικά από την ίδια (Esther Williams Swimwear Line), εξακολουθεί να υπάρχει και να μεταβιβάζει την κλασική κομψότητα της ίδιας.

Brigitte Bardot, "The Girl in the Bikini", 1952

Και αυτό γιατί με το απλό, αλλά παράλληλα αισθησιακό αυτό μπικίνι, η Bardot κατάφερε να ανοίξει το δρόμο της ως το μετέπειτα (4 χρόνια αργότερα , με την ταινία And God Created Woman) διεθνές sex symbol.

Sue Lyon, "Lolita", 1962

To outfit με το οποίο η σκανδαλώδης έφηβη Lolita φλερτάρει με τον μεσήλικα Humbert. Πρόκειται για ένα two piece, εμπριμέ μαγιό εποχής. Είναι κλασικά όμορφο, αλλά εμβληματικό γίνεται τόσο από τον τολμηρό ρόλο, όσο και από την ερμηνεία της Sue Lyon, για την οποία η ίδια απέσπασε το βραβείο της Χρυσής Σφαίρας ως Most Promising Newcomer.

Farrah Fawcett, "Charlie’s Angels", 1976

Εντάξει, εδώ κλέβω λίγο, καθώς η Fawcett δεν έπαιξε στην ταινία με αυτό το one-piece μαγιό, έκανε ωστόσο αυτή τη φωτογράφιση στο σπίτι της με μια εταιρία poster από το Cleveland, για να προωθήσει τον εαυτό της και άλλο πέρα από την ταινία. Το αρχικό concept την ήθελε με bikini, επειδή η ίδια όμως αισθανόταν πολύ εκτεθειμένη, φόρεσε το συγκεκριμένο κόκκινο μαγιό που είχε στη ντουλάπα της και φωτογραφήθηκε με αυτό. Η εταιρία μίσησε τη φωτογραφία, αλλά η Farrah είχε την τελική της έγκριση και κράτησε τα δικαιώματά της. Το συγκεκριμένο poster πούλησε πάνω από 12 εκατομμύρια αντίγραφα και είναι προς πώληση ακόμη και σήμερα. Guess who became rich and famous after all…

Brooke Shields, "The Blue Lagoon", 1980

Με αυτό το πρωτόγονο μαγιό η δεκατετράχρονη τότε Brooke έγινε το κορίτσι-σύμβολο της φυσικής ομορφιάς (δε λέω, βοήθησαν και τα μακριά, ανέμελα μαλλιά πάνω στο καραμελένιο της μαύρισμα) και εμείς βαρεθήκαμε να τη βλέπουμε στην τηλεόραση, κάθε μεσημέρι κατά τα καλοκαιρινά σαββατοκύριακα.

Carrie Fisher, "Return of the Jedi", 1983

Με αυτό το μπικινάκι που αναγκάστηκε να φορέσει ως αιχμάλωτη, η princess Leia, έκανε τη μετάβαση στα ανδρικά μυαλά, από παιδάκι σε γυναίκα και από εκεί σε sex symbol του οποίου η στολή πωλείται ακόμη και σήμερα με τη θρυλική επονομασία ‘’slave girl costume’’. Well done, well done.

Pamela Anderson, "Baywatch", 1995

Παρότι δεν ήταν καν στο αρχικό cast, το τρέξιμο της Pamela με το απίστευτα high-cut κόκκινο μαγιό της στις αμμουδιές και γενικότερα στην ακροθαλασσιά δεν θα μπορούσαν να μην βρίσκονται σε αυτή τη λίστα, αφού έχουν καταγραφεί για πάντα στο μυαλό μας, άρρηκτα συνδεδεμένα με το Baywatch.

Gwyneth Paltrow, "The Talented Mr. Ripley", 1999

Με όλα τα ρούχα της ταινίας να είναι εξαιρετικά, το συγκεκριμένο ‘50s μαγιό κλέβει τις εντυπώσεις με την κομψότητά του και την απόλυτη αρμονία του με το γενικότερο στυλ τόσο της ταινίας, όσο και της περιοχής, καθώς, στο μυαλό μου, όταν πας για μαύρισμα στις ιταλικές ακτές, κάτι τέτοιο επιβάλλεται να φοράς.

Halle Berry, "Die Another Day", 2002

Το πορτοκαλο-κόκκινο αυτό μαγιό με την άσπρη ζώνη και το μαχαίρι στη μέση, αποτελεί μια κλασική αξία του κινηματογράφου καθώς η Halle το φορούσε ως homage στο πρώτο, ever, Bond-girl, την Ursula Andress, η οποία φορούσε το ίδιο outfit στο ντεμπούτο της ως πρώτη sexy κορασίδα του Bond, στην ταινία “Dr. No”.

Rachel McAdams, "The Notebook", 2004

Όπου η γλυκιά Rachel τσαλαβουτούσε στα κύματα, κυνηγούσε τους γλάρους και ζητούσε από τον καλό της να πει ότι είναι πουλί. Το μαγιό αποτελείται από δύο κομμάτια και είναι ένα πανέμορφο vintage που εγώ προσωπικά αγάπησα τόσο ώστε να ξεχάσω να παρακολουθήσω την ταινία (ή προσπαθώ να ξεχάσω ότι την είδα. Don’t judge.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου