Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Ποιός θα δώσει 900.000 ευρώ για να οδηγάει τη λιμουζίνα του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ;


Μια λιμουζίνα ZIL του 1989 που λέγεται ότι ανήκε στον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και χρησιμοποιήθηκε και από τον Μπόρις Γέλτσιν βρίσκεται προς πώληση στη Μόσχα. Μπορεί να κοστολογείται κοντά στο 1 εκάτ. ευρώ, αποτελεί όμως ένα από συλλεκτικό αντικείμενο ανυπολόγιστης αξίας. 


Η ZIL είναι μια σημαντική ρώσικη εταιρία που ειδικεύεται στην κατασκευή φορτηγών και έχει έδρα στη Μόσχα. Παράλληλα όμως παρήγαγε θωρακισμένα αυτοκίνητα για τους περισσότερους Σοβιετικούς ηγέτες. Όπως και η σγκεκριμένη  ZIL Limousine του 1989 , ένα αυτοκίνητο που διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία ασφάλειας που χρειάζεται μια προεδρική λιμουζίνα.


  Σύμφωνα με τον πωλητή, το αυτοκίνητο ανήκε στον τελευταίο ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης και βρισκόταν στις υπηρεσίες της κυβέρνησης της Μόσχας από το 1989 μέχρι το 2007. Συνολικά, από το  συγκεκριμένο μοντέλο κατασκευάσθηκαν μόλις 13 κομμάτια.


 
 
Το εσωτερικό δεν είναι αυτό που θα αποκαλούσε κάποιος χλιδάτο. Ο κινητήρας που κινεί την ZIL είναι ένας V8 , 7.7-λίτρων που αποδίδει 319 ίππους. Το όχημα ήταν σε θέση να φτάσει τελική ταχύτητα 190 χλμ/ώρα  όταν βγήκε απο το εργοστάσιο. Ίσως να καταφέρνει να πιάσει αυτή την ταχύτητα ακόμη και σήμερα, με δεδομένο ότι στο κοντέρ του έχει μόλις 29.403 χιλιόμετρα.


 
 
 
 
 

 
 

 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου