Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

15 games που αξίζει να περιμένεις



 Ενδιαφέροντα games και αρκετές indie προσπάθειες στη φετινή Ε3 που έγινε στο Los Angeles.
Με την E3 2014 να αποτελεί παρελθόν, έχουμε όχι μόνο τους νέους τίτλους που αναμένεται να κυκλοφορήσουν αλλά και όλα όσα οι μεγάλες εταιρείες πρόκειται να παρουσιάσουν το υπόλοιπο της χρονιάς. Κάθε γνωστή εταιρία έδωσε τον καλύτερό της εαυτό για να παρουσιάσει καινούριο περιεχόμενο και κάτι να περιμένουμε για το προσεχές μέλλον.

Πάμε να δούμε ανά εταιρία, αυτά που μας υποσχέθηκαν.

Μόνο games από την Microsoft

Η Microsoft έκανε το ξεκίνημα στην E3, παρουσιάζοντας αποκλειστικά και μόνο games, κάτι που άλλωστε της είχαν ζητήσει οι fans της. Σε αντίθεση με την περυσινή E3, όπου το Xbox One παρουσιαζόταν ως μία κονσόλα με πληθώρα από apps και υπηρεσίες, αλλά και το Kinect, εδώ η αμερικάνικη εταιρεία εστίασε μόνο στα games, που είναι άλλωστε κι ο βασικός λόγος αγοράς μιας κονσόλας. Με αυτό τον τρόπο έκανε μια στροφή 180 μοιρών στην πολιτική της.

Call of Duty: Advanced Warfare

Η εταιρία χωρίς πολλές καθυστερήσεις μας έδειξε το Call of Duty: Advanced Warfare. Tα γεγονότα του Advanced Warfare εξελίσσονται στην Σεούλ όπου μια ομάδα από κομάντο κατάφερε να επιζήσει από την πτώση ενός αεροπλάνου. Πρόκειται για άλλο ένα Call of Duty το οποίο έχει κουράσει πλέον. Παρόλα αυτά, χρησιμοποιεί το όνομα της σειράς Mordern Warfare και το αλλάζει σε Advanced Warfare προκαλώντας το ενδιαφέρον των βετεράνων παικτών. Το Call of Duty: Advanced Warfare αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 4 Νοεμβρίου για PC, PS4, PS3, Xbox 360 και Xbox One.


Sunset Overdrive

Ένας από τους πιο συναρπαστικούς τίτλους και exclusive του Xbox One είναι το Sunset Overdrive. Πρόκειται για άλλο ένα σκηνικό Zombie Apocalypse όπου θα πρέπει μα επιβιώσετε σε έναν κατεστραμμένο κόσμο γεμάτο  zombies! Όπως είδαμε και στο trailer, τα γραφικά δείχνουν ιδιαίτερα καρτουνίστικα, κάτι που μαρτυράει τον εύθυμο χαρακτήρα του συγκεκριμένου game. To Sunset Overdrive  αναμένεται να κυκλοφορήσει αποκλειστικά για το Xbox One στις 28 Οκτωβρίου.
  Δείτε το trailer.



Forza Horizon 2

Ο Ralph Fulton της Playground Games μίλησε για το Forza Horizon 2, το sequel του Forza Horizon, του open-world Racing game του Xbox 360. Το Forza Horizon 2 θα διαθέτει ολοκληρωμένο σύστημα καιρικών συνθηκών και εναλλαγή ημέρας-νύχτας. Επίσης θα τρέχει στα 1080p, κάτι που είναι εντυπωσιακό αν αναλογιστούμε ότι θα περιλαμβάνει πάνω από 200 αυτοκίνητα. Όσο για το πού θα διεξάγονται οι αγώνες, η εταιρία ανακοίνωσε ότι το παιχνίδι θα λαμβάνει χώρα σε διάφορες περιοχές της νότιας Ευρώπης.  Το Forza Horizon 2 θα κυκλοφορήσει στις 30 Σεπτεμβρίου για Xbox One και Xbox 360.



Fable Legends

Άλλο ένα exclusive της Microsoft είναι το Fable Legends. Το gameplay διαδραματίζεται με τέσσερις παίκτες σε co-op, ο καθένας με τις δικές του δυνατότητες αλλά και τον δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα ενάντια σε έναν κακό. Πιο συγκεκριμένα, ο κάθε ήρωας έχει το δικό του class και σύμφωνα με αυτό μπορείτε να αναλάβετε τον ρόλο του μάγου, του ranger καθώς και του melee bruiser (ειδικεύεται στην μάχη σώμα με σώμα) χαρακτήρα. Το Fable Legends θα κυκλοφορήσει αυτό το φθινόπωρο για το Xbox One.



Halo: The Master Chief Collection

Οι Halo fans θα μπορέσουν να χαρούν αφού η Microsoft ανακοίνωσε το Halo: The Master Chief Collection το οποίο θα περιλαμβάνει τις remastered εκδόσεις των  Halo: Combat Evolved και Halo 2, καθώς και τα Halo 3 και Halo 4 που κυκλοφόρησαν στο Xbox 360. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι όλα τα games θα τρέχουν στα 60fps και θα εκμεταλλεύονται το hardware του Xbox One, αφού θα έχουν βελτιωμένα lightning effects. Επιπλέον η Microsoft παρουσίασε ένα νέο τρέιλερ για το επερχόμενο Halo 5: Guardians το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2015. Επίσης όσοι αγοράσουν το Halo: The Master Chief Collection θα αποκτήσουν πρόσβαση στην beta του Halo 5: Guardians.



Τα βαριά χαρτιά της EA

Σειρά στις παρουσιάσεις έχει η Electronic Arts από την οποία τα games που ξεχώρισαν είναι τα FIFA 15 και Battlefield: Hardline.

Fifa 15

Το φετινό μότο της EA Sports είναι "Feel the Game". Από όσα είδαμε στο τρέιλερ, το κοινό αποκτάει πιο ενεργή συμμετοχή από ποτέ. Τα γραφικά παρουσιάζονται αρκετά βελτιωμένα αφού θα φαίνεται ξεκάθαρα και σε πραγματικό χρόνο η βροχή και η λάσπη στις μπλούζες των παικτών. Ανακοινώθηκε επίσης ότι θα μπορείς να  ξεκλειδώσεις παίκτες με το experience σου και όχι μόνο με τα coins ενώ αναμένεται να προστεθούν νέα παπούτσια και αμφιέσεις. Το Fifa 15 θα κυκλοφορήσει στις 25 Σεπτεμβρίου για PC, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, 3DS και PS Vita.


Battlefield: Hardline

Ο δεύτερος ενδιαφέρων τίτλος είναι το επόμενο κεφάλαιο της σειράς Battefield. Αναφερόμαστε στο Battlefield: Hardline το οποίο φαίνεται αρκετά διαφορετικό από ό,τι το περιμέναμε. Το gameplay θυμίζει πιο πολύ το παλιό παιχνίδι κλέφτες και αστυνόμοι, κάτι που θα καταλάβεις και από το trailer. Η Beta έκδοσή του είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή για PC και PS4 αλλά θα πρέπει να στείλεις πρώτα αίτηση στο site για να σε δεχτούν καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες. Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στις 21 Οκτωβρίου.



Aisha και Ubisoft έκαναν τη διαφορά

H Ubisoft έκλεψε την παράσταση και φέτος, όχι μόνο λόγω των καταπληκτικών τίτλων που παρουσίασε αλλά και εξαιτίας της Aisha Tyler. Η Aisha είναι η κεντρική παρουσιάστρια της Ubisoft τα τελευταία χρόνια και ως gamer μοιράζεται και εκείνη την αγωνία των gamers πάνω στην σκηνή.

Far Cry 4

Ο πρώτος τίτλος που παρουσιάστηκε είναι το Far Cry 4. Το setting του βρίσκεται στα Ιμαλάια και συγκεκριμένα στο χωριό Kyrat όπου άλλος ένας ψυχάκιας καταφέρνει να τα κάνει όλα άνω κάτω. Ντυμένος με ροζ κουστούμι, εκτελεί έναν στρατιώτη του μπροστά στα μάτια σου και κάπως έτσι ξεκινάει η περιπέτεια.  Στο trailer θα δεις τις νέες δυνατότητες του ήρωα όπως ειδικές κινήσεις και τρελή οδήγηση. Το Far Cry 4 αναμένεται στις 21 Νοεμβρίου.



The Division

Το The Division, το MMO που πολλοί περιμένουν. Από όσα είδαμε στην έκθεση, μια ομάδα τεσσάρων ατόμων αναλαμβάνει δράση μια χιονισμένη μέρα κυνηγώντας και σκοτώνοντας εχθρούς μέσα στην πόλη. Οι στρατιώτες χρησιμοποιούν αυτόματα, βόμβες αλλά και φλογοβόλα και τα HUDs για κάθε όπλο εμφανίζονται στην οθόνη δίπλα από τα όπλα. Το The Division πρόκειται να είναι από τους καλύτερους τίτλους που θα δούμε το 2015. Το Tom Clancy's The Division θα κυκλοφορήσει το 2015 για PC, PS4, Xbox One. 



Assassin's Creed: Unity

Σίγουρα την προσοχή τράβηξε και το Assassin's Creed: Unity, το πολυαναμενόμενο sequel της σειράς. Το Assassin's Creed: Unity θα μας πάει στην Γαλλική επανάσταση όπου θα χειρίζεσαι τον assassin Arno. Σημαντικό γεγονός είναι ότι θα δούμε για πρώτη φορά στην ιστορία του franchise co-op τεσσάρων ατόμων. Επίσης το Unity θα έχει τον μεγαλύτερο χάρτη από όλα τα προηγούμενα games της σειράς, κάτι που σημαίνει πως οι ώρες που θα παίξουμε θα αυξηθούν κατακόρυφα. Το Assassin's Creed: Unity θα κυκλοφορήσει παγκόσμια στις 28 Οκτωβρίου για PC, PS4 και Xbox One.



Λίγα αποκλειστικά για την Sony

Η Sony δεν μας ενθουσίασε αφού σε αντίθεση με την περσινή E3, έδειξε games τα οποία δεν ήταν exclusives. Τα αποκλειστικά της ήταν λίγα και με εξαίρεση το Uncharted 4, όλα τα υπόλοιπα δεν ενθουσίασαν. Μέσα στις διάφορες αποκαλύψεις, αξίζει να αναφερθεί ότι θα κυκλοφορήσει και λευκή έκδοση του PlayStation 4.

Mortal Kombat X

Το Mortal Kombat X ανακοινώθηκε 2-3 ημέρες πριν την E3 αλλά στην Press Conference της Sony καταφέραμε να δούμε ένα μεγαλύτερο gameplay video για αυτό. Τα γραφικά φαίνονται αρκετά βελτιωμένα σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις και τα lightning effects τράβηξαν τις εντυπώσεις. Οι χαρακτήρες ήταν πολύ πιο καλοσχεδιασμένοι και κάτι μας λέει ότι θα δούμε και νέες προσθήκες στο roster των παλαιστών.  Το Mortal Kombat X θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2015 και μέχρι τώρα έχει ανακοινωθεί για PC, Xbox One, PS4, Xbox 360 και PS3.



Grand Theft Auto 5

Επιτέλους το όνειρο του PC gamer έγινε πραγματικότητα καθώς ανακοινώθηκε το Grand Theft Auto 5 για PC, PS4 και Xbox One. Όπως είδαμε στο τρέιλερ, το GTA V θα εκμεταλλεύεται τις τεχνικές αρετές των κονσολών και του υπολογιστή και θα προσφέρει κάποια νέα χαρακτηριστικά. Πρέπει να σημειώσουμε ότι μπορείς να μεταφέρεις τα GTA Online saves σου τόσο από την PS3, όσο και από την Xbox 360 έκδοση του παιχνιδιού στις κονσόλες νέας γενιάς. Υπάρχει μια φήμη που λέει πως το GTA V για PS4 θα κυκλοφορήσει στις 28 Οκτωβρίου αλλά δεν είναι σίγουρο. H Rockstar μας είπε να το περιμένουμε το φθινόπωρο.



Uncharted 4: A Thief's End

Η Sony έκλεισε την παρουσίασή της με την μεγαλύτερη έκπληξη, το Uncharted 4: A Thief's End. Μας έδειξε ένα πολύ σύντομο τρέιλερ το οποίο ήταν απλώς απίστευτο οπτικά. Τα shadow effects σε συνδυασμό με τα textures και τα υπόλοιπα γραφικά του κόσμου έμοιαζαν σαν να βγήκαν κατευθείαν από το εργαστήρι ενός CGI artist και όχι ότι πρόκειται για πραγματικό παιχνίδι το οποίο θα παίξουμε. Όσο για την ιστορία, έχουν περάσει επτά χρόνια από την τελευταία περιπέτεια του Nathan Drake, ο οποίος αναγκάζεται να επιστρέψει στην ενεργό δράση και να μπει πάλι στον κόσμο των κλεφτών. Το Uncharted 4: A Thief's End θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2015 για το PlayStation 4.



Κάτι για τον retro gamer από την Nintendo

Η Nintendo μπορεί να μην έδειξε πολλούς τίτλους άλλα έκλεψε τις εντυπώσεις με το Mario Maker και την ανακοίνωση του νέου The Legend of Zelda.

Zelda Wii U

To Zelda Wii U αποτελεί τον καινούριο τίτλο του Wii U, μιας κονσόλας που δεν φάνηκε να της έδωσε η Nintendo την απαραίτητη προσοχή. Το Zelda Wii U θα έχει open world κόσμο και θα σας δίνει μεγάλη ελευθερία κινήσεων στον χώρο. Ο Link φαίνεται αρκετά μεγαλύτερος από ότι ήταν στα προηγούμενα games και έτοιμος για περισσότερες περιπέτειες. Το δείγμα από το trailer είναι εντυπωσιακό αφού πατά τα cell-shaded γραφικά, το καρτουνίστικο ύφος φαίνεται να έχει εξαφανιστεί τελείως. Το νέο Ζelda αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2015.



Mario Maker

Τέλος, η Nintendo μας παρουσίασε το Mario Maker. Πιστεύουμε πως αυτός ο τίτλος αποτελεί το όνειρο του κάθε retro gamer καθώς από τους βετεράνους του gaming λίγοι είναι εκείνοι που δεν έχουν παίξει κάποιο από τα παιχνίδια της σειράς Mario. Το Mario Maker σου επιτρέπει να φτιάξεις τις δικές σου πίστες και έπειτα να τις παίξεις με την χρήση της γραφίδας. Διαθέσιμα είναι όλα τα αντικείμενα και οι εχθροί που υπάρχουν στα games της σειράς, κάτι που σημαίνει ότι θα έχεις στα χέρια σου μια πλειάδα από items ώστε να δημιουργήσεις τα levels σου όπως τα φαντάζεσαι. Το Mario Maker θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2015 για το Wii U.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου