Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Isle of Man. Ξορκίζοντας τον θάνατο


 Πρόκειται για ένα ξεχωριστό αγώνα μοτοσικλετών και αξίζει να παρακολουθήσουμε ένα βίντεο- αφιέρωμα που δείχνει τις δυσκολίες και περιγράφει τους λόγους για τους οποίους αυτή η διοργάνωση δεν μοιάζει με καμία άλλη.


Ταχύτητες για γερά νεύρα κίνηση στους δρόμους τους νησιού ανάμεσα σε κατοικημένες περιοχές . Ένας αγώνας θρύλος, στα 110 χρόνια του οποίου δεν  είναι μικρός ο αριθμός των αγωνιζομένων και επισκεπτών, που δεν επέστρεψαν ποτέ από το Νησί.


 
 
Ο αγώνας στο Νησί Μαν, είναι μια πραγματική γιορτή της μοτοσικλέτας με παράλληλους αγώνες (freestyle,enduro,trial), συναυλίες και άλλα events.
Η διαδρομή των 37,75 μιλίων και τα events είναι το επίκεντρο όλης της ημέρας και μόλις δύσει ο ήλιος το ενδιαφέρον απλά μεταφέρεται στις pub.
Ήταν το 1904, όταν ξεκίνησε η απαγόρευση κυκλοφορίας στους δρόμους της Μεγάλης Βρετανίας με ταχύτητες που ξεπερνούσαν τα 20 μίλια την ώρα. Τότε οι αρχές του Νησιού ήταν πιο διαλλακτικές στην εφαρμογή του Νόμου και έτσι ξεκίνησε η ιστορία των αγώνων στο Μαν, που στην πορεία τους έγιναν ξακουστοί και σημείο αναφοράς 


 
 
ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΝ
Το νησί του Μαν (Isle of Man), είναι ένα νησί στην Ιρλανδική θάλασσα. Έχει έκταση 572 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό (εκτίμηση 2009) 76.512 κατοίκους[1] (κατατάσσεται στην 196η θέση). Πήρε το όνομά του από την κελτική φυλή των Μανξ, οι απόγονοι των οποίων κατοικούν εκεί έως σήμερα.
Οι Άγγλοι κατέλαβαν το νησί τον 14ο αιώνα, ενώ αποτελεί Κτήση του Βρετανικού Στέμματος από το 1765. Το Κοινοβούλιο των Μανξ ιδρύθηκε τον 9ο αιώνα και έχει αυτονομία από το Ηνωμένο Βασίλειο σε πολλά ζητήματα, όπως της φορολογίας. Το γεγονός αυτό έχει προσελκύσει πολλές επιχειρήσεις και τράπεζες να μεταφέρουν την έδρα τους στο νησί Μαν. Η τοπική γλώσσα είχε περάσει σε δεύτερη μοίρα και κινδύνευε να εξαφανιστεί έως το 1993, οπότε και άρχισε να διδάσκεται ξανά στα σχολεία. Πρωτεύουσά του είναι το Ντάγκλας.


 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου