Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Πωλείται η Ferrari F40 του Rod Stewart

Πωλείται η Ferrari F40 του Rod Stewart

Θεωρείται ένα από τα κορυφαία supercar όλων των εποχών

Το να βρεις μια μεταχειρισμένη Ferrari F40 είναι ήδη πολύ δύσκολο, γεγονός που καθιστά το ιταλικό supercar εξαιρετικά ακριβό. Πόσω μάλλον όταν είναι σχεδόν καινούργιο και το οδηγούσε ένας μεγάλος rock star.

Μια κόκκινη Ferrari F40 που κάποτε ανήκε στον rock star Rod Stewart θα βγει σε δημοπρασία στο τέλος του μήνα από την Auctions America κατά τη διάρκεια του Burbank event. Είναι αψεγάδιαστη μηχανικά, καθώς έχει διανύσει λιγότερα από 12.700 χλμ., ενώ θα βγει στο «σφυρί» με το εργοστασιακό σετ βαλιτσών, με τα βιβλία της και με κουκούλα.

Η τιμή κυμαίνεται από τις 750 χιλ. ευρώ (1 εκ. δολάρια) έως τις 975 χιλ. ευρώ. Τόσο ο Rod Stewart όσο και οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες της την κινούσαν από το 1990 έως το 2008 μόνο στους δρόμους της Καλιφόρνια.

Η F40 είναι εξαιρετικά δυσεύρετη σήμερα, καθώς θεωρείται ένα από τα κορυφαία supercar όλων των εποχών. Το αμάξωμά της το έχει σχεδιάσει ο Pininfarina και διαθέτει μέρη από kevlar, carbon και αλουμίνιο, ενώ κίνηση παίρνει από έναν biturbo V8 κινητήρα 2,9 λτ. απόδοσης 478 ίππων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου