Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Σε δημοπρασία η υπέροχη 365 P Berlinetta Speciale, η μόνη 3θέσια Ferrari


 Κατασκευάσθηκε το 1966 σε μόλις 2 κομμάτια και αποτελεί μια από τις κορυφαίες δημιουργίες του Πινινφαρίνα.
Η 3θέσια 365 P Berlinetta Speciale βγαίνει σε δημοπρασία και μέλλει να αποδειχτεί αν θα κατακτήσει τον τίτλο της πιο ακριβής Ferrari όλων των εποχών.
Μόλις πριν μια εβδομάδα έγινε γνωστό ότι η σπάνια McLaren F1 Marlboro σε λευκό χρώμα πρόκειται να δημοπρατηθεί τον επόμενο μήνα από την Gooding & Company επόμενο μήνα.


  Συγχρόνως όμως, άλλο ένα σπάνιο ειδικό αυτοκίνητο θα δημοπρατηθεί στην ίδια εκδήλωση. Πρόκειται για μια άριστης κατάστασης  Ferrari 365 P Berlinetta Speciale, που έχει κατασκευαστεί το 1966. Συμπτωματικά, τα δύο αυτοκίνητα έχουν μερικά κοινά χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι είναι τριθέσια, με τη θέση του οδηγού να είναι  στη μέση και δεξιά- αριστερά να κάθονται οι δύο συνεπιβάτες.


 
 
Η ξεχωριστή αυτή Ferrari σχεδιάστηκε από τον Πινινφαρίνα και στο κοντέρ της έχει μόλις 7.900 χιλιόμετρα. Είναι συγχρόνως η πρώτη Ferrari με 12κύλινδρο κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο του αμαξώματος.


  Ο V12 κινητήρας είναι χωρητικότητας  4.4-λίτρων με τρία Weber καρμπυρατέρ και η απόδοσή της ξεπερνά τους 380 ίππους. Το κιβώτιο είναι μηχανικό πέντε σχέσεων.


  Αυτό που απομένει είναι να δούμε αν η συγκεκριμένη θα είναι η πιό ακριβή Ferrari όλων των εποχών. Το σχετικό ρεκόρ κατέχει μία Ferrari 250 GTO του 1963, η οποία πωλήθηκε πέρυσι στις ΗΠΑ στην απίστευτη τιμή των 52 εκατ. δολαρίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου