Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Έρχεται το νέο BMW i9



Δημοσιεύματα θέλουν τους Βαυαρούς να ετοιμάζονται για αντεπίθεση στα υβριδικά supercars

Έγκυρες πήγες του γερμανικού αυτοκινητικού τύπου αναφέρουν πως οι Βαυαροί σχεδιάζουν να παρουσιάσουν ένα νέο υβριδικό supercar, που αναμένεται να τοποθετηθεί ένα σκαλί πιο ψηλά από το ήδη εντυπωσιακό, σε όλους τους τομείς, i8.

Θέλοντας να γιορτάσουν με τον πλέον ιδανικό τρόπο τα 100α τους γενέθλια, οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρείας ετοιμάζουν μια ακόμα αντεπίθεση στην κατηγορία των υβριδικών supercars. Τουλάχιστον, αυτό αναφέρουν καλά πληροφορημένες εγχώριες αυτοκινητικές πηγές.

Ο λόγος, για το νέο i9, ένα αυτοκινήτο ακόμα πιο extreme σε τεχνολογία, σχεδίαση και -φυσικά- επιδόσεις. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, το νέο μέλος της οικογένειας «i», το οποίο πρέπει να αναμένουμε μέσα στο 2016, θα διαθέτει ακόμα πιο φουτουριστική εξωτερική περιβολή, οριακά μεγαλύτερες διαστάσεις, αλλά αντίστοιχο με το i8 συνολικό βάρος.

Η σημαντική είδηση, σύμφωνα με τη γερμανική πηγή, θα αφορά στην αντικατάσταση του κινητήρα εσωτερικής που γνωρίσαμε στο i8 (βλ. 3κύλινδρος turbo με χωρητικότητα 1,5 λίτρων) με έναν 3λιτρο και μάλιστα 6κύλινδρο, με δύο τούρμπο. Όπως σωστά θα καταλάβατε, πρόκειται για εκείνον που σήμερα κινεί τη νέα Μ4!

Στην περίπτωση του νέου i9 η απόδοσή του εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται στους 420 ίππων, ενώ αναβαθμισμένη θα είναι η ισχύς των δύο ηλεκτροκινητήρων, πάντα σε σχέση με εκείνους του «μικρού» i8.

Συνδυαστικά, οι μονάδες ενέργειας του νέου i9 αναμένεται να υπερβαίνουν σε απόδοση του 500 ίππους δίνοντας στο νέο plug-in supercar της BMW τη δυνατότητα να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο κάτω των 4 δλ.!

Δε μένει σε όλους μας παρά να κάνουμε τη δέουσα υπομονή έως ότου οι Βαυαροί ανοίξουν τα χαρτιά επιβεβαιώνοντας ή όχι τις παραπάνω πληροφορίες.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου