Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Ο ανατριχιαστικός φονιάς Τσαρλς Μάνσον

Ο ανατριχιαστικός φονιάς Τσαρλς Μάνσον

Ο «προφήτης του κακού» που θέλησε να τελειώσει την ανθρωπότητα!

«Ας διαπράξουμε ένα έγκλημα που θα τραβήξει την προσοχή όλου του κόσμου», καλούσε τα μέλη της διαβόητης «οικογένειάς» του ο ηγέτης της εγκληματικής σέχτας, ένας από τους πλέον ψυχικά διαταραγμένους και επικίνδυνους φονιάδες των νεότερων χρόνων. Και αυτό ακριβώς έκαναν!

Ο «απόλυτος κακός», που πέρασε τα μισά χρόνια της νιότης του πίσω από τα κάγκελα της φυλακής για ληστείες και βιασμούς, είχε πάντα υψηλότερες βλέψεις. Ήθελε να γίνει ο τελευταίος ηγέτης μιας ανθρωπότητας για την οποία προέβλεπε το τελικό ολοκαύτωμα: ο εμπνευστής του φυλετικού πολέμου που ονόμασε «Helter Skelter» οδήγησε την πιστή του ομάδα στη δολοφονία 9 ατόμων, ανάμεσα στα οποία ήταν και η έγκυος σύζυγος του γνωστού σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι, Σάρον Τέιτ.

Ο Μάνσον, στη διεστραμμένη θρησκευτική του κοσμογονία, υποστήριζε ότι οι Αφρο-Αμερικανοί θα εξεγείρονταν κάποια στιγμή και θα νικούσαν τους λευκούς, μετατρέποντας τις πόλεις σε «μια κόλαση ρατσιστικής εκδίκησης». Κι έτσι η Οικογένεια Μάνσον θα ήταν η μόνη κοινότητα που θα επιζούσε από αυτό το ολοκαύτωμα γιατί θα ήταν ασφαλείς στο ράντζο τους μακριά από τις πόλεις!

Το καταφύγιο όπου ζούσε η ομάδα ήταν ούτε λίγο ούτε πολύ χτισμένο πάνω στην είσοδο του Παραδείσου(!): εκεί θα περνούσε η σέχτα τα δύσκολα χρόνια της τελικής φυλετικής μάχης, πριν εκδιώξει τους μαύρους από την εξουσία και ανακτήσει τελικά τις λευκές πόλεις, και μόνο τότε ο Τσαρλς Μάνσον Μάντοξ, «ο πέμπτος άγγελος, ο Ιησούς Χριστός» θα κυβερνούσε τον κόσμο, ενώ οι άλλοι τέσσερις άγγελοι θα ήταν οι… Βeatles!

Κι αυτό γιατί στον διαταραγμένο νου του Μάνσον τα «Σκαθάρια» έπαιζαν έναν προφητικό ρόλο: ήταν χάρη στο κομμάτι τους «Ηelter Skelter» και συγκεκριμένα στους απόκρυφους στίχους «Προσοχή, το Ηelter Skelter έρχεται γρήγορα» που συνήγαγε ότι το φυλετικό τέλος πλησίαζε γοργά! Μπορεί το μυαλό του θρησκευτικού ηγέτη (είχε ιδρύσει τη δική του θρησκεία φυσικά) να είχε σαλέψει, οι εγκληματικές πράξεις της απόλυτης αυτής ενσάρκωσης του κακού άφησαν όμως βαθιά το στίγμα τους στον κόσμο, φέρνοντας όλεθρο, αίμα και καταστροφή στο πέρασμά τους.

Η σπείρα του φέρεται να δολοφόνησε κάπου 35 ανθρώπους, αν και η έλλειψη αποδεικτικών θα τους έφερνε στο δικαστήριο μόνο για 9 υποθέσεις. Ο Μάνσον εκτίει σήμερα ποινή ισόβιας κάθειρξης και τον Μάιο του 2007 του αρνήθηκαν την αναστολή της ποινής του για ενδέκατη φορά…

Πρώτα εγκληματικά χρόνια




Ο Τσαρλς Μάιλς Μάντοξ γεννιέται στις 12 Νοεμβρίου 1934 στο Σινσινάτι του Οχάιο ως καρπός της 16χρονης αλκοολικής ιερόδουλης Καθλίν Μάντοξ, ερχόμενος στον κόσμο με τη μοίρα του να έχει λες σφραγιστεί: η ανήλικη μητέρα, που δεν γνώριζε την ταυτότητα του βιολογικού πατέρα του παιδιού της, παντρεύεται άλλον έναν μέθυσο, κάποιον Ουίλιαμ Μάνσον, από τον οποίο κληρονόμησε ο μικρός το επίθετο στο σύντομο του κοινού τους βίου.

Αφού η μητέρα αντάλλαξε το παιδί για ένα λαχταριστό ποτήρι μπίρας(!) και προσπάθησε να το εγκαταλείψει όπου μπορούσε, σε οικοτροφεία, πτωχοκομεία, άσυλα και κοινωνικές υπηρεσίες, ανέλαβε τον πρώτο λόγο η μοίρα, ωθώντας τον Μάνσον να κάνει το έγκλημα από πολύ μικρός και να περάσει έτσι τη νιότη του στο αναμορφωτήριο, απαλλάσσοντας ως διά μαγείας τη μητέρα του από το βάρος της ύπαρξής του.



Ζώντας στον δρόμο, έκανε μικροκλοπές και μπαινόβγαινε στα αναμορφωτήρια (κατέληξε στη φυλακή ήδη από τα 9 χρόνια της ζωής του), περνώντας μάλιστα το περισσότερο της παιδικής του ηλικίας πίσω από τα κάγκελα (μέχρι τα 17 του ήταν συνεχώς σε κατάσταση εγκλεισμού, με κάποια μικροδιαλείμματα εβδομάδων). Ήταν όμως τρόφιμος-πρότυπο και μέσα στη φυλακή ήρθε σε επαφή με τη μουσική, τον αποκρυφισμό και τα «περίεργα» διαβάσματα.

Σύντομα βέβαια θα περνούσε από τις μικροκλοπές στις ληστείες και τα σεξουαλικού τύπου εγκλήματα, επιστρέφοντας και πάλι στη φυλακή, αυτή τη φορά βέβαια με την ταμπέλα του «ιδιαίτερα κυνικού εγκληματία, παρά την ηλικία του»! Το 1955, θέλοντας να κάνει προφανώς στροφή στη ζωή του, παντρεύτηκε ένα 17χρονο κορίτσι και μετακόμισε στην Καλιφόρνια, κάνοντας όλους να πιστέψουν ότι είχε αναμορφωθεί.



Αλίμονο! Αφού άφησε έγκυο τη νεαρά σύζυγο, ο Μάνσον επέστρεψε στην εγκληματική ζωή, αυτή τη φορά στρεφόμενος στις κλοπές αυτοκινήτων. Κι έτσι η φυλακή τον περίμενε και πάλι, πολύ σύντομα μάλιστα (1956), και η αποξενωμένη γυναίκα του τον παράτησε, του πήρε το παιδί και αφοσιώθηκε στην αγκαλιά νέου εραστή. Ο Μάνσον θα έκανε αργότερα άλλο ένα παιδί, σε ένα διάλειμμα και πάλι από τη φυλακή (δεν αναγνώρισε κανένα τους)…



Από το 1958 και μετά, η καριέρα του ως κακοποιός εκτοξεύτηκε ανοιγόμενη πια σε νέους ορίζοντες: μετακόμισε στο Λος Άντζελες, έγινε προαγωγός, κλεπταποδόχος, απαγωγέας και άλλα πολλά και κατέληξε φυσικά στο άψε-σβήσε στην μπουζού: εκεί θα περάσει τα επόμενα 8 χρόνια (1959-1967), 8 καθοριστικότατα χρόνια που θα κατέληγαν να διαμορφώσουν τον πνευματικό αρχηγό της φρικιαστικής «Οικογένειας», τον εγκέφαλο της σφαγής των σταρ και τον αιμοσταγή εγκέφαλο της σπείρας των serial killers…

Το Helter Skelter



Βγαίνοντας από τη φυλακή στις 21 Μαρτίου 1967, άλλος άνθρωπος πια, πνευματικός ηγέτης, γκουρού της Αποκάλυψης και θρησκευτικός λειτουργός στη δική του θρησκεία, ένα μείγμα σαϊεντολογίας, βουδισμού και Beatles(!), έμελλε να αιματοκυλίσει τις ΗΠΑ την επόμενη χρονιά και να γίνει έτσι ένας από τους πλέον διαβόητους κατά συρροή δολοφόνους των τελευταίων χρόνων.



Το τέλος της λευκής ανθρωπότητας πλησίαζε εξάλλου γοργά και μόνο η διεστραμμένη σέχτα του με τους πιστούς ακολούθους μπορούσε να σώσει τη λευκή φυλή. Το «Helter Skelter» των Beatles από το «White Album» έγινε το απόλυτο σύμβολο πίστης, καθώς ο μαύρος Αρμαγεδδών πλησίαζε γοργά.



Σύντομα μάζεψε κοντά του μια ομάδα εκατό περίπου πιστών που μοιράζονταν το ίδιο πάθος για αντισυμβατικό τρόπο ζωής, παραισθησιογόνα ναρκωτικά και θρησκευτικές και κοσμογονικές αναζητήσεις, μετακόμισαν στο Σαν Φρανσίσκο και κατόπιν στο απομονωμένο ράντσο της κοιλάδας του Σαν Φερνάντο.



Η Οικογένεια Μάνσον είχε γεννηθεί και ο Τσαρλς ήταν η ενσάρκωση του Ιησού Χριστού, ο ιδανικός προφήτης για την τελική φυλετική μάχη…

Οι χολιγουντιανοί φόνοι



Ήταν τον Αύγουστο του 1969 όταν μια σειρά από φόνους στο Λος Άντζελες σόκαραν την αμερικανική κοινωνία αλλά και την ελευθεριακή κουλτούρα της δεκαετίας του ’60. Η σκληροπυρηνική σέχτα του Μάνσον έβαλε στο στόχαστρο τους «πλούσιους και ωραίους» της ελίτ του κόσμου του θεάματος, φέρνοντας μακελειό στη χολιγουντιανή επικράτεια.

Τα πρώτα θύματα, στις 9 Αυγούστου 1969, ήταν οι 5 καλεσμένοι στην οικία του Ρομάν Πολάνσκι στο Μπέβερλι Χιλς, μεταξύ των οποίων και η 7 μηνών έγκυος σύζυγος του γαλλο-πολωνού σκηνοθέτη, η καλλονή Σάρον Τέιτ. Ο σκηνοθέτης έλειπε στο Λονδίνο για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας. Το έγκλημα ήταν ιδιαιτέρως ειδεχθές.



Την επόμενη μέρα, ο Μάνσον διέταξε άλλον έναν φόνο, αυτή τη φορά στο σπίτι του πλούσιου αστού Leno LaBianca, με θύμα τον ίδιο και τη σύζυγό του Rosemary. Ο Μάνσον δεν πήρε μέρος στο μακελειό, ήταν ο εγκέφαλος εξάλλου της σπείρας, όχι εκτελεστικό πιόνι…



Ο σαλεμένος ηγέτης δεν ευχαριστήθηκε με τον τσαπατσούλικο τρόπο που εκτελέστηκαν τα φονικά και σύντομα άρχισε να πετά κι άλλες ζοφερές ιδέες, όπως να γράψουν τη λέξη «Ηelter Skelter» με στιλέτο και φρέσκο αίμα στο πρόσωπο της Ελίζαμπεθ Τέιλορ και να της βγάλουν τα μάτια, τοποθετώντας τα κατόπιν σε ένα δοχείο μαζί με τους όρχεις του Ρίτσαρντ Μπάρτον! Ή να βάλουν τον Φρανκ Σινάτρα να ακούει έναν δίσκο του ενώ θα τον γδέρνουν ζωντανό. Μετά να κάνουν τσάντες με το δέρμα του και να τις πουλάνε σε χίπικα μαγαζιά και άλλα τέτοια υπέροχα…

Σύλληψη και δίκη



Αρκετά ειρωνικά, ο Μάνσον και η συμμορία του δεν συνελήφθησαν για την εμπλοκή τους στα διαβόητα φονικά αλλά για υπόνοιες ότι είχαν βανδαλίσει το Εθνικό Πάρκο της Κοιλάδας του Θανάτου, την ώρα που κρύβονταν στην Έρημο Μοχάβε μετά τους φόνους.



Ο τοπικός σερίφης τσάκωσε έτσι τη χίπικη ομάδα και δεν μπορούσε φυσικά να φανταστεί ότι είχε στα χέρια του τους τρομερούς φονιάδες που είχαν φέρει την τραγωδία στο Χόλιγουντ.



Και ήταν μάλιστα θηλυκό μέλος της σέχτας που ομολόγησε μόνη της τα φονικά που θα έφερναν στο κατόπι τους σύσσωμη την ομοσπονδιακή αστυνομία, με τους ντετέκτιβ να συνειδητοποιούν σύντομα ότι είχαν πιάσει τους υπευθύνους των στυγερών δολοφονιών.



Οι Ρομάν Πολάνσκι, Πίτερ Σέλερς, Γιουλ Μπρίνερ και Γουόρεν Μπίτι είχαν μάλιστα προσφέρει αμοιβή 25.000 δολαρίων για οποιαδήποτε έγκυρη πληροφορία θα οδηγούσε «στη σύλληψη του δολοφόνου της Σάρον Τέιτ, του αγέννητου παιδιού της και των υπόλοιπων θυμάτων».



Κι έτσι ο νέος διαταραγμένος Μεσσίας με τις φυλετικές έννοιες στο μυαλό του θα βρισκόταν και πάλι πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, αυτή τη φορά οριστικά. Με τη σύλληψή του τη γλίτωσαν μια σειρά ακόμα από ηθοποιούς που μόστραραν στις πρώτες θέσεις της λίστας θανάτου της Οικογένειας Μάνσον, όπως ο Στιβ ΜακΚουίν, ο Τομ Τζόουνς, ο Ρίτσαρντ Μπάρτον, η σύζυγός του Ελίζαμπεθ Τέιλορ και πολλοί ακόμα: τα φονικά θα τα έκανε η σέχτα για να ενοχοποιηθούν οι Αφρο-Αμερικανοί και να ξεκινήσει επιτέλους ο φυλετικός πόλεμος και η τελική επικράτηση των λευκών…

 Η πολύκροτη δίκη ξεκίνησε στις 18 Νοεμβρίου 1969 και κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο φονιάς έριξε στην αγορά έναν δίσκο, το «Lie», για να συγκεντρώσει κονδύλια για την υπεράσπιση της ομάδας του.

 Το σημάδι που χάραξε μάλιστα στο μέτωπό του κατά τα δικαστικά χρονικά (αρχικά ένα «Χ», το οποίο μετατράπηκε μετά σε σβάστικα) βρήκε άπειρους μιμητές και κυρίως νεαρά κορίτσια, που εμφανίζονταν έξω από τη δικαστική αίθουσα με το κεφάλι ξυρισμένο για χατίρι του…



Τόσο ο ίδιος όσο και ο σκληρός πυρήνας της σέχτας του δεν έδειξαν ποτέ μεταμέλεια, κι έτσι στις 25 Ιανουαρίου 1971 καταδικάστηκε σε θάνατο, ποινή που μετατράπηκε αυτόματα σε ισόβια κάθειρξη.



Ο Τσαρλς Μάνσον είναι ακόμα πίσω από της φυλακής τα σίδερα, με τα λογής καμώματά του να βλέπουν συχνά το φως της δημοσιότητας. Όπως το 2013, ας πούμε, όταν η νεαρή κοπέλα Star ισχυρίστηκε ότι πρόκειται να παντρευτεί τον αμετανόητο φονιά, καθώς διατηρούν λέει σχέση εδώ και πολλά χρόνια.



Στον ίδιο έχουν αρνηθεί πάντως τις αιτήσεις αποφυλάκισης, που φτάνουν στον αριθμό των 11 όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς να φαίνεται ότι το ποινικό σύστημα σκοπεύει να δείξει επιείκεια κάποια στιγμή στο μέλλον. Και κάτι ακόμα: ο Μάνσον διατηρεί ακόμα το θλιβερό ρεκόρ να είναι ο φυλακισμένος που λαμβάνει την περισσότερη αλληλογραφία σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου